Trollkarlen från Oz - Avslutningsturné

I maj 2018 ger sig Glada Hudik-teatern ut på avslutningsturné med Trollkarlen från Oz. Hittills har 120 000 personer sett den kritikerrosade föreställningen, men nu är det sista chansen.

I den fria nytolkningen av L. Frank Baums Trollkarlen från Oz är allt upp och ner. Med en stor dos humor och allvarsam botten möter vi en trollkarl som bygger murar runt sig själv av rädsla för att möta omvärlden - en värld fylld av homosexuella plåtgubbar utan hjärtan, dansanta lejon som lider av scenskräck och rockande fågelskrämmor utan hjärnor. Dit anländer också Alice, som bara har vänner på Facebook, Dorothy som vill kunna sjunga vackert för att göra andra stolta och hunden Toto som spelat in fler Die Hard-filmer än självaste Bruce Willis.

I Glada Hudik-teaterns storslagna musikal är landet Oz en flykt från smärtsamma minnen, men också en möjlighet till förändring. Det handlar om att våga göra upp med sina egna fördomar. Att våga möta sig själv. Att våga känna att man duger - att våga vara människa. Den grammisbelönade musiken till föreställningen är specialskriven av Salem Al Fakir och Pontus de Wolfe.

 

Föreställningen är 2 h och 15 min inkl paus.

Varmt välkommen till en magisk afton av och med Glada Hudik-teatern!”Glada Hudik-teatern gör Trollkarlen från Oz till sin egen magnifika föreställning!”
- Norran Skellefteå                                 

”En alldeles briljant musikal”
- Dalademokraten, Leksand                                   

”Jag minns faktiskt inte när jag rördes till tårar på en vanlig teater senast.”
- Sydsvenskan                                     

”Teatern som får publiken att bekämpa sina fördomar.”
- GT, Gotlands Tidningar                                  

 

 

Turnéplan - 2018

2/5 Norrtälje, Roslagsskolans Aula BOKA
7/5 Stockholm, Cirkus BOKA
13/5 Östersund, Storsjöteatern BOKA
14/5 Östersund, Storsjöteatern BOKA
15/5 Östersund, Storsjöteatern BOKA
17/5 Härnösands Teater BOKA
18/5 Härnösands Teater BOKA
30/5 Gävle Teater BOKA
31/5 Gävle Teater BOKA
Menu