Projekt

Friskvårdsprojektet - Glada Hudik

Friskvårdsprojektet finansieras med pengar från Arvsfonden och stöd från Hudiksvalls kommun. Projektet, som drog igång hösten 2016, har fokus på att ge personer med intellektuell funktionsnedsättning stöttning och motivationshjälp för att komma igång att börja träna. Detta gör vi genom att arrangera träning som alla inom målgruppen är välkomna att delta i. Vi vill få så många som möjligt att börja röra på sig, och inbjudan till träningen är öppen både för brukare och personal. Vi tror på att jobba tillsammans!

Nytt schema för hösten 2019 kommer inom kort!

 

Kom och prova, det är både roligt OCH hälsosamt!!

 

Vid frågor, hör av dig till Per Styrman,

073-839 96 69

par.styrman@hudiksvall.se

 

 

 

Vad gör vi i projektet?

Som grund i vår träning har vi schemalagda aktiviteter tre till fyra gånger i veckan beroende på årstid. De aktiviteter vi ägnar oss åt är promenader/jogging/gymträning och bad. Friskvårdsprojektet har även haft prova på aktiviteter såsom ridning, boxning, padeltennis mm. Vi försöker även lösa individuella önskemål så långt det går. Vi anordnar temadagar, föreläsningar och olika studieresor. På dessa dagar pratar vi bland annat om matens betydelse för hur vi mår, hur mycket sömnen spelar in, hur man bör lägga upp träningen och annat som är viktigt för att få ett så hälsosamt liv som möjligt.

Syfte och mål

Syfte: Är att helt enkelt förbättra hälsa, kondition och kostvanor hos deltagarna, det vill säga ”både” personer med funktionsnedsättning och berörd personal. Ett vidare syfte är också att hitta metoder och mer långsiktiga lösningar för att arbeta med hälsofrämjande åtgärder inom målgruppen. Samt att i ett slutskede av projektet kunna initiera och sprida de kunskaper och metoder vi fått till andra liknande verksamheter runt om i landet. Mål: De mätbara målen får vi genom upprepade hälsoprofilsbedömningar. Där får vi i siffror och via intervjuer reda på vilka förändringar som skett hos individen. Är du intresserad av att delta?

Kontakta Pär Styrman 073-839 96 69 par.styrman@hudiksvall.se

 


Projekt


Barn föds inte med fördomar

Läs mer

Träningsläger med Glada Hudik-teatern i Portugal

Läs mer
Menu