Trollkarlen från Oz

NY TURNÈ APRIL/MAJ 2017

Trollkarlen från Oz

Den kritikerrosade föreställningen, Trollkarlen från Oz, sågs av över 60 000 personer under 2014 och belönades med en grammis för den specialskrivna musiken. Nu firar Glada Hudik-teatern 20 år och tar i och med jubileet Trollkarlen från Oz på en ny turné till flera nya platser runt om i landet.

I den fria nytolkningen av L. Frank Baums ”Trollkarlen från Oz” är allt upp och ner. Med en stor dos humor och allvarsam botten möter vi en trollkarl som bygger murar runt sig själv av rädsla för att möta omvärlden - en värld fylld av motarbetade plåtgubbar utan hjärtan, dansanta lejon som lider av scenskräck och rockande fågelskrämmor utan hjärnor.

Dit anländer också Alice, som bara har vänner på Facebook, Dorothy som vill kunna sjunga vackert för att göra andra stolta och hunden Toto som spelat in fler Die Hard-filmer än självaste Bruce Willis.

I Glada Hudik-teaterns storslagna musikal är landet Oz en flykt från smärtsamma minnen, men också en möjlighet till förändring. Det handlar om att våga göra upp med sina egna fördomar. Att våga möta sig själv. Att våga känna att man duger - att våga vara människa.

Den grammisbelönade musiken till föreställningen är specialskriven av Salem Al Fakir och Pontus de Wolfe.

Varmt välkommen till en magisk afton av och med Glada Hudik-teatern!”Jag minns faktiskt inte när jag rördes till tårar på en vanlig teater senast.”
- Sydsvenskan                                      

”Teatern som får publiken att bekämpa sina fördomar.”
- GT, Gotlands Tidningar                                      

”Jag älskar Trollkarlen från Oz, jag älskar den i Glada Hudikgängets uppsättning och jag önskar att fler får chansen att se den.”
- Kulturbloggen                                       

 ””Scenografin är kolossal, koreografin vacker och musiken storslagen. Ändå är det inte i den glittriga inramningen som de bästa bitarna ligger. Allt handlar om skådespeleriet, och framförallt känslan, som Glada Hudik-tetaern levererar.”
- Västerbotten Kuriren                                      

 

 

 

Turnéplan

Turnéplan och spelorter för 2017 släpps under hösten. Vid frågor och funderingar, kontakta oss på: info@gladahudikteatern.se

 

  

 

 

Menu